Charles Bukowski – Všechny řitě světa i ta má

Charles Bukowski – tulák, alkoholik, autor několika románu, povídek a básní. To on mě zaměstnal posledních pár dní a po delší pauze sem znovu našel svou obrovskou chuť číst, chuť mít v hlavě jiné než pouze svoje myšlenky.
Všechny řitě světa i ta má je soubor několika krátkých povídek. Většina povídek nese autobiografické prvky autora. Například postava Chinaskiho (v roce 1994 se na počest úmrtí Bukowského přejmenovala jedna česká kapela na Chinaski) je příkladem autiobograické postavy.

Povídky se zabývají osamělostí, láskou, sexem, alkoholismem, hazardem, beznadějí, věrností, touhou po životě a po smrti. Při četbě cítíte, že vycházejí přímo z autorových zážitků. Jsou psány klasickým autorovým stylem – nekonvenčnost,vulgarita. Ani jeden z těchto prvků mi není cizí, ale nechci vzbudit dojem, že jde o knihu plnou
prasáren, alkholismu a sprostých slov. Tato kniha je bohatá na spousty zajímavých myšlenek.

Tato kniha mě velice nadchla. Přesně něco takového sem zrovna potřeboval. Knihu která mě doopravdy pobaví (už dlouho jsem nečetl nic, při čem bych se smál jako blázen a nebyl pod vlivem omamných látek ), tématem mi bude blízká (sex, chlast, hrdina se kterým se devodu stotožnit…)  a bude obsahovat myšlenky, které mi vydrží na přemýšlení, než otevřu další knihu.

Jim

Administrator

Student zabývající se studií sociálních věd. Rád se zabývá hudbou, politikou, konspiračními tématy, historií, psychologí a filozofií. Ve volném čase píše povídky, skládá básně, hraje na kytaru a bojuje za lidská práva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>